• home
 • video
 • pas verschenen

  De Winter: "AZ is droom die in vervulling gaat"

  "Hiervoor heb ik Westerlo ingeruild voor De Graafschap."

  Yves De Winter is waar hij wil zijn: bij een topclub. "AZ speelt Europees voetbal en werkt heel professioneel. Hiervoor ben ik bij Westerlo vertrokken", zegt de 25-jarige doelman.

  De Winter, die het voorbije seizoen met De Graafschap naar tweede klasse degradeerde, tekent vandaag voor drie jaar bij het AZ van Maarten Martens.

  "Hiervoor ben ik vorig jaar naar Nederland getrokken. Toen ik van Westerlo naar De Graafschap ging, hoorde ik "Hij zet een stap terug en was beter gebleven." Niets was minder waar. Het niveau in Nederland ligt een stuk hoger dan in België. Dat heb ik zelf ervaren."

  "Ik gaf elke wedstrijd het beste van mezelf en was vaak "man van de match". Dan word je opgemerkt. Ik sloeg niet in paniek bij de degradatie. Ik wist dat er aanbiedingen zouden volgen", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

  De keeper is lyrisch over zijn nieuwe ploeg. "Dat uitgerekend AZ kwam aankloppen is een droom die in vervulling gaat. AZ speelt niet alleen Europees, maar werkt ook heel professioneel. Dat spreekt me enorm aan."

  De Belg blijft er wel nuchter bij. "Ik zweef nooit, ook nu niet. Ik ben 25 en heb nog een tiental jaren om mijn ambities te verzilveren. En dan denk ik niet aan een topclub in Spanje of Engeland, maar aan de komende jaren bij AZ."

  Esteban is wel de eerste doelman in Alkmaar. "Hij speelde een sterk seizoen. Maar dat maakt de uitdaging alleen maar groter. Ik  zal keihard op training werken om beter te worden."