• home
 • video
 • pas verschenen

  Brandalarm houdt Phelps en Lochte niet tegen

  Phelps schreef zich voor 7 nummers in op de trials.

  Op dag 1 van de Amerikaanse zwemtrials hebben Ryan Lochte en Michael Phelps een olympisch ticket op de 400 meter wisselslag gepakt. Nochtans waren de twee niet uitgeslapen.

  De Amerikaanse zwemtrials vinden plaats in Omaha, in Nebraska. De 400 meter wisselslag was het eerste nummer op het menu van Phelps en Lochte, de twee Amerikaanse zwemsterren.

  Lochte (4'07"06) won de race en tikte voor Phelps (4'07"89) aan.  De eerste twee van elke finale krijgen een ticket voor de Spelen (als ze ook aan de IOC-norm voldoen), eerste opdracht volbracht dus.

  Maar Phelps, 14-voudig olympisch kampioen, had tussen de reeksen en de finale niet zijn beste namiddag. Het brandalarm in het hotel van de Amerikanen ging af. "Wakker worden is altijd een probleem, maar nu ging slapen echt niet meer", zei Phelps.

  Ook Lochte zat in dat hotel: "Blijkbaar haalde een kind een grapje uit met dat alarm. Het eerste wat ik dacht, was: "Als ik die vind, ...". Natalie Coughlin: "We stonden plots met zijn allen op de gang. Ik keuvelde wat met Phelps."