meest recent

Anderlecht raakt met wat moeite voorbij Ronse

di 26 juni 2012 22:06
Badibanga speelde in de eerste helft tegen Ronse.
Kampioen Anderlecht heeft in een oefenpot tegen Ronse een achterstand opgehaald. De Sutter en Chavarria bezorgden Anderlecht na de rust nog een 2-3-zege bij de derdeklasser.

Anderlecht-coach John van den Brom begon met een experimenteel elftal met huurlingen en jongeren aan de match. Na twee minuten had derdeklasser Ronse de score dan al geopend.

Na de rust, bij 2-1 voor Ronse, bracht Van den Brom meer ervaring in de ploeg en Anderlecht kon de nederlaag nog vermijden. Het won met 2-3. "Dit was een zeer moeizame overwinning", zei de coach. "Op naar de volgende wedstrijd, morgen tegen Oudenaarde."

Ronse - Anderlecht 2-3

Doelpunten: 2' Vive 1-0, 12' Reynaldo 1-1, 43' Lebsir 2-1, 65' De Sutter 2-2, 73' Chavarria 2-3

Anderlecht (1e helft): Kaminski, Vervoort, Mbenza, Godeau, Lukaku, M.Tarfi, Diandy, Kanu, Reynaldo, Badibanga, Aoulad

Anderlecht (2e helft): Kaminski, Deschacht, Hawsawi, Seck, Verboom, Canesin, Chavarria, Marecek, Bruno, Jovanovic, De Sutter

Kabananga naar Roeselare

De Congolese spits Junior Kabananga (23) zal het volgende seizoen voor Roeselare voetballen. Anderlecht leent de aanvaller een jaar uit aan de tweedeklasser. Kabananga ligt sinds 2010 onder contract ligt in het Astridpark. In 2011 leende Anderlecht hem al een half jaar uit aan Germinal Beerschot.