• home
 • video
 • pas verschenen

  "Dan maar drie keer op rij kampioen met Ajax"

  Aan de transfersoap rond Jan Vertonghen komt geen einde. De Rode Duivel hoopt op een oplossing met Tottenham, maar gaat er niet meer van uit. "Volgende maandag meld ik me bij Ajax."

  In het Algemeen Dagblad gunt Vertonghen de lezer een blik in zijn ziel. Zelf zou hij het anders hebben gewild, maar na weken getouwtrek is hij nog altijd speler van Ajax en niet van Tottenham.

  "Dat het zo lang zou aanslepen, had ik niet gedacht. Ik meld me volgende week maandag gewoon weer bij Ajax. Ik hoop op een oplossing, maar ga er niet van uit."

  "Eén voordeel: de coach (Frank de Boer, red) kent mij, weet wat hij aan mij heeft en ik kom in een goeie, stabiele ploeg terecht. Dan maar drie keer op rij kampioen met Ajax."

  De NOS meldde vorig weekend nochtans dat Ajax en Tottenham een akkoord hadden. Alleen was er nog onenigheid over het aandeel voor Vertonghen zelf. Hij zou recht hebben op 15% van de transfersom, zo vertelde NOS-journalist Jack van Gelder op antenne.

  Vertonghen: "Ik schrok ervan. Want wat hij zei, klopte. Ongelooflijk. Ik weet dat er van alles uitlekt bij Ajax. Maar wanneer het over jezelf gaat, is het even schrikken. Neen, ik heb niet meteen iemand gebeld, want ik lag ziek in mijn bed."

  "Kijk, Ajax gaat voor het beste en ik ook voor mezelf. Maar ik heb mij altijd correct gedragen naar de club en naar de fans toe. Met dit scenario had ik geen rekening gehouden." Vertonghen heeft nog een contract voor een jaar in Amsterdam.