• home
 • video
 • pas verschenen

  "100 km tijdrijden kan Tour in keurslijf steken"

  Michel Wuyts: "Het parcours nodigt uit om aan te vallen."

  Zaterdag gaat de 99e editie van de Tour de France van start in Luik. Deze week blikt onze commentator Michel Wuyts vooruit. Vandaag laat hij zijn licht schijnen over het parcours.

  Voor het eerst sinds 2007 moeten de renners opnieuw meer dan 100 kilometer tegen de klok rijden. "Honderd kilometer tijdrijden, dat vind ik belachelijk ouderwets", zegt Michel Wuyts. "Dat kan de Tour in een keurslijf steken."

  "Het kan dat Cadel Evans en Bradley Wiggins, de grote kandidaten op eindwinst, in die tijdritten een gigantische voorsprong uitbouwen."

  "Dat is voor de rest van het peloton een uitdaging om ten aanval te trekken. Ik zou renners als Valverde, Gesink en Van den Broeck willen uitnodigen om aan te vallen. Deze Tour is ervoor geknipt."

  "Al de renners die denken dat ze ooit de Tour kunnen winnen, wil ik ertoe aanzetten om hierover na te denken: je kunt de Tour alleen winnen als je het risico wil lopen op verlies."

  Later deze week geeft Michel Wuyts nog zijn mening over de strijd om de gele trui (woensdag), de rol van de Belgen (donderdag) en de strijd om de groene trui (vrijdag).