• home
 • video
 • pas verschenen

  Tinkoff wordt cosponsor bij Saxo Bank

  Tinkoff was van 2005 tot 2007 al eens aanwezig in het peloton.

  De Russische online bank Tinkoff sponsort de Deense wielerploeg van Bjarne Riis tot 2013. Tinkoff is niet aan zijn proefstuk toe in het wielrennen. "Dit is belangrijk voor onze toekomst", aldus Riis.

  Sinds Sungard afhaakte als sponsor bij het team van Bjarne Riis, nam Saxo Bank de volledige sponsoring op zich. De ploegleiding is dan ook erg tevreden met het aantrekken van Tinkoff Bank als nieuwe geldschieter.

  "Dit is een belangrijk moment voor onze wielerploeg. Ik denk dat we nu een goede basis kunnen leggen om ons team in de toekomst uit te bouwen", verduidelijkt ploegleider Bjarne Riis.

  "De contractverlenging met Saxo Bank is een bewijs van hun vertrouwen in de ploegleiding. Ik beschouw het als een eer om met hen aan de slag te mogen gaan. Beide banken tonen een duidelijke liefde voor het wielrennen."

  Tinkoff is geen onbekende in het wielermilieu. In 2005 begon de bank al eens een avontuur in de sport, maar dat werd geen succes. In 2009 is Katjoesja opgericht uit de resten van Tinkoff.

  Bij het nieuwe Team Saxo Bank-Tinkoff Bank staan onder meer Nick Nuyens en de Spanjaard Alberto Contador op de loonlijst.