• home
 • video
 • pas verschenen

  Gerlo: "Houdt Kim Clijsters het vol?"

  Dirk Gerlo blikt vooruit op Wimbledon

  Het heilige gras is getrimd en de aardbeien met slagroom zijn klaar. Sporza-journalist Dirk Gerlo blikt vooruit op Wimbledon. Onze tennisman praat over Nadal, Sjarapova, Clijsters, Goffin, Malisse en Wickmayer.

  "Rafael Nadal is dé man in vorm"

  Aan de top bij de mannen kan Dirk Gerlo niet om een trio heen. Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer. Andy Murray plaatst hij er, op geruime afstand, achter.

  Bij de mannen tipt Gerlo op Rafael Nadal.

  "Dat is de man in vorm. Djokovic is dat niet. Voor hem is 2012 nog niet echt een superjaar. Federer heeft dan weer niet meer de regelmaat van de afgelopen jaren. Voor Murray zal de druk opnieuw enorm zijn."

  "Maria Sjarapova is een godsgeschenk voor het vrouwentennis"

  Bij de vrouwen is de spoeling enorm dun, zegt Gerlo. 

  "Gelukkig is er Maria Sjarapova. Zij heeft de klasse en de stijl van een nummer 1. Ze heeft intussen de Grand Slam rond en is de enige van een generatie die stand houdt. Dat kun je niet zeggen van Li Na, Stosur, Ivanovic, Jankovic, Serena Williams en anderen.

  "Kan het lichaam van Clijsters het 7 wedstrijden uitzingen?"

  Gerlo ziet bij Kim Clijsters nog altijd een enorme gretigheid en spelplezier. Maar toch plaatst hij enkele vraagtekens.

  "Clijsters kan op grote momenten altijd iets meer. Maar kan ze dat ook volhouden? Heeft Clijsters het competitieritme dat nodig is om het zeven wedstrijden uit te zingen?"

  "Ze heeft nog altijd de klasseflitsen. Maar vooral: houdt haar lichaam stand? En heeft ze nog de souplesse uit haar topjaren?"

  "Ik hoop op een mooi afscheidsjaar voor Malisse"

  Wat de andere Belgen betreft, waarschuwt Gerlo. "We mogen niet te veel verwachten van David Goffin." Die kreeg een wildcard voor Wimbledon.

  "Er komt heel veel af op die jongen. We moeten voorzichtig omspringen met hem en Goffin tijd gunnen. Meteen een achtste finale op Wimbledon is te hoog gegrepen."

  Voor Yanina Wickmayer en Xavier Malisse is Wimbledon een heel belangrijk toernooi. De twee hebben een heel pak punten te verdedigen. Als ze niet goed presteren, tuimelen ze naar beneden op de ranking.