• home
 • video
 • pas verschenen

  Evans voert Australische wegploeg aan op Spelen

  Evans vindt in Londen een parcours op zijn maat.

  Australië heeft zijn selectie voor de olympische wegrit bekendgemaakt. Speerpunt wordt Cadel Evans, voor Stuart O'Grady zijn het de vierde Olympische Spelen.

  Australië vaardigt een sterk vijftal af op de olympische wegrit in Londen. Cadel Evans, de regerende Tourwinnaar, is de kopman met dienst.

  Naast Evans behoort ook Stuart O'Grady (kleine foto) tot de selectie. De 38-jarige veteraan is al toe aan zijn vierde Olympische Spelen. Hij won op de Olympische Spelen al eens een medaille. In 2004 in Athene pakte hij goud op de madison in het baanwielrennen.

  Ook Matthew Goss en Simon Gerrans, winnaars van Milaan-Sanremo in respectievelijk 2011 en 2012, zijn van de partij. Michael Rogers maakt de selectie rond.

  Australië komt met een ervaren ploeg aan de start in Londen. De gemiddelde leeftijd van de renners bedraagt meer dan 32 jaar. Op de olympische tijdrit verdedigen Evans en Rogers de Australische kleuren.

  Duitsers rekenen op Greipel

  Duitsland rekent op André Greipel van Lotto-Belisol in de olympische wegrit. Hij wordt bijgestaan door Marcel Sieberg, John Degenkolb, Tony Martin en Bert Grabsch. Martin en Grabsch moeten het in de tijdrit waarmaken.