• home
 • video
 • pas verschenen

  Darcis en Rochus mogen naar de Spelen

  Het lijstje van Belgische atleten voor de Spelen is weer wat langer geworden. Onder meer tennissers Olivier Rochus en Steve Darcis zijn gedelibereerd door het BOIC.

  Olivier Rochus en Steve Darcis voldeden allebei aan de internationale norm voor de Spelen, maar niet aan de Belgische. Het BOIC besliste aanvankelijk om de twee tennissers niet te selecteren, maar is op die beslissing teruggekomen.

  Rochus en Darcis mogen in Londen deelnemen aan het enkelspel. Rochus zal ook aantreden in het gemengd dubbel, aan de zijde van Kim Clijsters.

  Triatlete Katrien Verstuyft zat in hetzelfde schuitje als Rochus en Darcis. Ook zij is nu opgevist nadat ze wel aan de internationale norm voldaan had, maar niet aan de Belgische norm.

  Drie zwemmers kregen maandag ook goed nieuws van het BOIC. Ward Bauwens, Pieter Timmers en Jolien Sysmans mogen hun koffers voor Londen pakken. Zij zijn geselecteerd op individuele nummers. Timmers was eerder al wel zeker van Londen als lid van het estafetteteam.

  Ten slotte is atlete Anne Zagré (foto) nu ook officieel geselecteerd voor de Spelen. Zagré verbeterde afgelopen weekend het Belgische record op de 100 meter horden en dook daarbij ook onder de limiet voor Londen.

  De nieuwe namen brengen het aantal Belgische atleten in Londen voorlopig op 104.

  REACTIES

  Kim Clijsters: "Ik ben heel blij dat het BOIC me laat dubbelen met Olivier Rochus. We hebben samen ooit de kwartfinales gespeeld op Wimbledon (waar het olympisch toernooi plaatsvindt, red). En Olivier is een goeie grasspeler."

  Xavier Malisse (niet geselecteerd): "Ik was er ook graag bij geweest. Ik heb de voorbije jaren in de top 50 en 60 gestaan, maar het is nu zo. Ik zal een ander toernooi moeten spelen tijdens de Olympische Spelen. Ik ben wel heel blij voor Steve Darcis en Olivier Rochus. Hopelijk doen ze het goed."