• home
 • video
 • pas verschenen

  Cofidis neemt twee Belgen mee naar de Tour

  Jan Ghyselinck mag met Cofidis mee naar de Tour.

  De Franse continentale ploeg staat zaterdag met twee Belgen aan de start van de 99e Ronde van Frankrijk in Luik: Jan Ghyselinck en Romain Zingle. Ook Saur-Sojasun heeft zijn Tour-ploeg rond.

  Voor Jan Ghyselinck (24) wordt het zijn debuut in de Tour. Zingle (25) is er voor de tweede keer bij. Ze rijden allebei in dienst van de Est Taaramäe, die mikt op de jongerentrui, en de ervaren Franse renners Moncoutié (10 Tours), Dumoulin (8 Tours) en Di Grégorio (4 Tours).

  Ook het Franse Saur-Sojasun heeft zijn huiswerk klaar in aanloop naar de Tour. Saur-Sojasun, dat pas voor de tweede keer deelneemt aan de Tour, bouwt zijn ploeg rond Jérôme Coppel. De 25-jarige Fransman staat bekend als een goed tijdrijder. Vorig jaar eindigde hij 14de in het eindklassement van de Tour.

  De selectie bestaat uitsluitend uit Franse renners. Julien Simon, die dit seizoen al vier overwinningen liet optekenen, debuteert in de Tour.