• home
 • video
 • pas verschenen

  "We doen niets speciaals tegen Ronaldo"

  "We moeten dicht bij Ronaldo blijven en contact met hem houden."

  Woensdag bikkelen Spanje en Portugal om het eerste finaleticket van het EK. "We zullen ons niet aanpassen", zegt de Spanjaard Xabi Alonso.

  Alonso speelt bij Real Madrid dagelijks samen met de Portugezen Ronaldo, Coentrao en Pepe. Voor hem heeft dit duel dus een extra tintje.

  Alonso kent Ronaldo als zijn broekzak, maar is niet bang van de Portugees. "We hebben niets speciaals gepland om Ronaldo uit de match te houden", zegt Alonso.

  "We hebben zijn spel wel geanalyseerd, maar we zullen onszelf niet verloochenen. We gaan opnieuw uit van onze eigen kracht en bewaken hem zoals we dat met andere spitsen doen: door dicht bij hem te blijven en contact met hem te houden."

  "We kennen Portugal door en door, omgekeerd geldt evenzeer. Grote verrassingen verwacht ik niet, wel een zeer intense wedstrijd."

  "Meteen na Frankrijk is onze recuperatie begonnen"

  Spanje heeft twee dagen minder hersteltijd tussen zijn kwart- en halve finale dan Portugal. Dat kan een rol spelen, maar Alonso wuift de suggestie weg.

  "We moeten ons aanpassen aan die omstandigheid. Meteen na het laatste fluitsignaal tegen Frankrijk is onze recuperatie begonnen."