Ga naar de inhoud

Podolski: "Ik wil Beckenbauer evenaren"

 zo 17 juni 2012 16:06
Podolski wil de titel pakken met Duitsland.
Ondanks overwinningen tegen Nederland en Portugal is Duitsland nog niet zeker van de kwartfinales. Lukas Podolski wil scoren tegen Denemarken. Bekijk de match vanavond met Sporza, om 20.45u.

Lukas Podolski moet met Duitsland tegen Denemarken nog minstens een punt pakken om zeker te zijn van een ticket voor de kwartfinales.

"Je zou zeggen dat 2 keer winnen moet volstaan om door te gaan, maar dat is niet het geval", zegt Podolski. "We willen met deze getalenteerde generatie de titel pakken. Dat zou een kroon zijn op de ontwikkeling die we de laatste jaren maakten. Onze laatste titel dateert al van Euro 1996."

Podolski kan op dit EK het record van Beckenbauer evenaren. "Hij speelde 103 keer voor Duitsland. Om dat te evenaren moeten we wel de finale halen op dit EK."

Bendtner: "Wij kunnen van Duitsland winnen"

Om door te gaan moet Denemarken hopen dat Portugal niet wint van Nederland, en moet het zelf winnen van Duitsland. Daarvoor rekent het op Nicklas Bendtner.

"De Duitsers hebben, net als wij, een sterk team", zegt hij. "Ze vechten voor elkaar en hebben enkele spelers die een match kunnen beslissen. Bovendien beschikken ze over de nodige discipline in de defensie. Daarom is het een moeilijkere ploeg om tegen te spelen dan Nederland en Portugal."

Bendtner, die al twee keer scoorde op dit EK, is hoopvol: "We geven niet op. We doen altijd 100% ons best. Als iedereen top is, kunnen we winnen van Duitsland."

De mogelijke scenario's

Duitsland plaatst zich:
- als het niet verliest
- als het verliest van Denemarken en Portugal wint niet
- als het verliest van Denemarken met een goal verschil en zelf twee keer scoort én Portugal wint

Denemarken plaatst zich:
- als het wint
- als het gelijkspeelt en Portugal verliest

Portugal plaatst zich:
- als het wint van Nederland en Denemarken wint niet
- als het wint van Nederland en Duitsland verliest met 1-0, 2-1 of minstens twee doelpunten verschil
- als het gelijkspeelt en Denemarken wint niet
- als het verliest met een goal verschil en Denemarken verliest

Nederland plaatst zich:
- als het met twee doelpunten verschil van Portugal wint en Denemarken verliest