• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mist Voeckler de Tour door knieblessure?

  De Tour-deelname van Thomas Voeckler is in gevaar.

  Thomas Voeckler, in 2011 tien dagen in het geel en vierde in de eindstand, is onzeker voor de Tour. De Fransman van Europcar moest zaterdag in de Route du Sud - net als in de Dauphiné - opgeven met kniepijn.

  "Ik kon niet meer voort, de pijn was te erg. Ik zit met vraagtekens. In de loop van volgende week zal ik samen met de ploegdokter bekijken wat er kan gebeuren. Dit zijn niet de beste momenten in mijn carrière", zegt hij in L'Equipe.

  Ook in de Dauphiné moest Voeckler al vroegtijdig de strijd staken met kniepijn. Een onderzoek leverde niks op, maar hij liet zijn fiets toch enkele dagen aan de kant voor de start van de Route du Sud. "Om te zien hoe de pijn evolueert, koers ik liever dan thuis wat te trainen", klinkt het.

  Het Frans kampioenschap, volgende zondag in Saint-Amand-les-Eaux, schrapt Voeckler alvast van zijn programma. "Ik moet een volledige week rust in acht nemen van de dokter. Ik zie niet in wat ik op het kampioenschap te zoeken heb na een week zonder fiets."

  "Met de Tour-start al over twee weken, is dit een zorgwekkende situatie. Ik wil nog even wachten. Maar als ik kan starten in de Tour, zal het sowieso niet in ideale omstandigheden zijn."