• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kevin Borlée pakt Belgische titel in 44"63

  Kevin Borlée pakt goud op de 400 meter.

  0 / 0

  Kevin Borlée pakt goud op de 400 meter.

  Op het BK atletiek heeft Kevin Borlée opnieuw een hele snelle tijd neergezet. Hij pakte goud op de 400 meter in 44"63. Bij de vrouwen is Anne Zagré de sprintkoningin van het BK.

  Kevin Borlée scherpte gisteren in de reeksen het Belgisch record op de 400 meter aan en bracht het op 44"56. Daar bleef hij vandaag net boven, maar 44"63 is wel een tijd die onder het vorige BR ligt.

  Borlée liep, zoals verwacht, makkelijk weg naar goud. De strijd om de tweede plaats was spannender. Antoine Gillet bleef Jente Bouckaert en Nils Duerinck voor.

  Na het BK maakte coach Jacques Borlée zijn selectie bekend voor de 4x400 meter op het EK. Naast de certitudes Jonathan en Kevin Borlée mogen ook Antoine Gillet, Jente Bouckaert, Nils Duerinck en Arnaud Ghislain mee. Jente Bouckaert is de ietwat verrassende naam, maar de 21-jarige werd wel knap derde op het BK.

  "Het is een mooi weekend geworden", zegt Kevin Borlée. "Ik was wel net iets minder dan gisteren, maar het liep toch goed. In principe zit ik nog niet op mijn top, onze vormpiek moet op de Spelen komen."

  Adrien Deghelt mag naar Helsinki

  Bij de mannen veroverde ook Adrien Deghelt zijn ticket voor het EK op de 110 meter horden. Deghelt liep naar de Belgische titel in een tijd van 13"64.