• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hockeycoach Batch: "Het moet veel beter"

  "Ik vind dat we beneden ons niveau hebben gespeeld", zegt Colin Batch.

  De Belgische hockeymannen hebben hun oefenwedstrijd tegen Nederland met 3-1 verloren. Coach Colin Batch was niet tevreden. "Het was ondermaats", zegt hij.

  België bereidt zich voor op de Olympische Spelen in Londen. België en Nederland zijn op de Spelen in dezelfde groep ondergebracht. Vandaag speelden ze een oefenwedstrijd in Zoetermeer.

  Bij de rust stond het al 2-0 voor Nederland. De Nederlanders wonnen uiteindelijk met 3-1. Tom Boon maakte het Belgische doelpunt, nadat Van der Weerden, Bakker en Taekema hadden gescoord voor Nederland.

  Bondscoach Colin Batch was niet tevreden over de prestatie van zijn ploeg. "Ik vind dat we beneden ons niveau hebben gespeeld en tegen Nederland moeten we wel ons beste niveau halen."

  Batch weet waar het schoentje knelde. "De aannames en de passing waren ondermaats en daar draait het in hockey wel om. Dan kun je snel spelen. Die aspecten moeten we nog veel verbeteren."

  De Belgen hebben nog anderhalve maand om vooruitgang te boeken. "We hebben nog veel werk, maar ik ben hoopvol. Met deze groep hebben we mogelijkheden om te verbeteren en daar werken we aan."