• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Grieken: "Geef ons nu Angela Merkel"

  Griekenland blijft op het EK. Een verrassing van formaat.

  Griekenland is zaterdag al feestend de nacht ingegaan, maar zondag was het bittere ernst. De Grieken trokken naar de stembus met de toekomst van het land als inzet.

  Griekenland schakelde tegen alle verwachtingen in Rusland uit en is kwartfinalist. De Griekse supporters konden de (economische) problemen een nacht lang vergeten.

  Maar vanochtend lag er andere koek op hun bord. Voor de tweede keer in 45 dagen waren er verkiezingen. De uitkomst bepaalt of Griekenland zijn plaats binnen de Eurozone behoudt. Ook de financiële toekomst van het land krijgt richting.

  De Griekse pers linkt de stembusgang gretig aan de overwinning en de kwalificatie van de Griekse nationale ploeg. Protathlitis, een toonaangevende sportkrant titelt: "Ons groots team blijft in Euro... Zone. Rusland uitgeschakeld, Europa sprakeloos."

  De Grieken dromen nu van een kwartfinale tegen Duitsland, de grootste criticus van Griekenland in de Eurozone. "En geef ons nu Merkel", kopte een voetbalkrant. "Angela, houd je klaar, want heb je gezien hoe je schuldenaren zich geplaatst hebben?", was een andere titel. Griekenland speelt zijn kwartfinale vrijdag.