• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Buffon haalt uit op zijn Facebook-pagina

  Gianluigi Buffon, de doelman van Italië, heeft zijn scherpste pen bovengehaald op Facebook. Hij sluit een complot tussen Spanje en Kroatië uit en geeft de Italiaanse pers een flinke veeg uit de pan.

  Buffon - zelf niet onbesproken in het Italiaanse gokschandaal - is de verdachtmakingen beu en vindt dat de Italiaanse pers over de schreef gaat.

  De situatie is simpel: als Spanje-Kroatië op 2-2 (of 3-3, 4-4, ...) eindigt, ligt Italië sowieso uit het EK. Wat de Squadra ook doet tegen Ierland. De Italiaanse pers is ervan overtuigd dat Spanjaarden en Kroaten het op een akkoordje gooien.

  Buffon: "Alsof wij al gewonnen hebben van de Ieren, alsof andere teams op die manier niet beledigd worden. Alsof de cultuur om anderen verdacht te maken, enkel ons toekomt, alsof altijd enkel en alleen anderen de schuld treft."

  "Ach, alsof al deze gedachten enige waarde hebben. Wij moeten gewoon aan onszelf denken en proberen te winnen. De rest is gebakken lucht, toogpraat, samenzweringen en argumenten van losers!"