• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Borlée: "Een medaille is mogelijk in Londen"

  Jacques Borlée heeft na het BK in Brussel de ploeg voor de 4x400 op het EK bekendgemaakt. Naast de broers Borlée mogen Antoine Gillet, Arnaud Ghislain, Nils Duerinck en Jente Bouckaert mee.

  "Ik ben heel trots op de jongens. Vier van hen hebben hier hun persoonlijk record verbeterd. Ik had de prestatie van Bouckaert niet verwacht. Dit is het bewijs dat we mooie dingen kunnen realiseren", zegt Borlée.

  "Voor de Spelen in Londen blijft alles open tot 8 juli. Ik ga wel proberen om de federatie te overtuigen dat Gillet individueel mag lopen op het EK." Die strandde op 0"03 van de EK-limiet.

  "Kevin heeft hier twee goede tijden gelopen. Het was perfect. Dat is heel goed voor de Olympische Spelen. Hij kan ook nog veel vooruitgang boeken."

  "Jonathan heeft problemen aan zijn rug. Hij maakt zich wat ongerust, maar hij is heel sterk. Als hij in het goede ritme komt kan hij 44"40 of 44"30 lopen."

  "We moeten rustig blijven, maar als iedereen op dit niveau blijft en hard werkt is een medaille mogelijk in Londen. Maar eerst denken we aan het EK."

  Bouckaert: "Heb geen angst meer om mezelf pijn te doen"

  Jente Bouckaert is de verrassende naam in de estafetteploeg. De 21-jarige brak zijn persoonlijk record. "Dit geeft een geweldig gevoel. Het lijkt alsof ik in een sprookje ben terechtgekomen."

  Bouckaert is de op drie na snelste Belg. "Ik ben veranderd van trainer en zijn aanpak ligt me beter. Ik heb geen angst meer om mezelf pijn te doen en dat moet op de 400 meter. Het EK wordt genieten."

  Nils Duerinck moet nu voor zijn plaats in het team vrezen. "Iedereen staat er en het is spijtig dat ik naar plaats 5 zak. De beste 4 lopen. Dat is hard maar dat is de eerlijkheid binnen de ploeg."