• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Bommel is "niets meer dan schoonzoon"

  Van Bommel (r) had tegen Duitsland zijn handen vol met al het aanvallende geweld.

  Nederland heeft nog een waterkans op de kwartfinales. Het moet zondag met twee goals verschil winnen en Duitsland moet Denemarken verslaan. De fel bekritiseerde Mark van Bommel is zondag er tegen Portugal mogelijk niet bij.

  De nul op zes van Oranje wordt in Nederland nog steeds uitvoerig besproken. Vooral de "controleurs" op het middenveld, Mark van Bommel en Nigel de Jong, worden met de vinger gewezen voor het mager vertoonde spel.

  "Ik lees de kritiek. Ik begrijp ze, maar vind ze niet terecht", reageert Van Bommel op de negatieve geluiden. "Vroeger was ik een held, nu ben ik niet meer dan de schoonzoon van de bondscoach. En de ploeg is zogezegd niks meer waard."

  Voornamelijk bij de fysieke paraatheid van Van Bommel (35) worden vraagtekens geplaatst. "De leeftijd heeft er niks mee te maken. Als de afstand tussen de linies te groot is, is dat niet omdat Nigel en ik in de ploeg staan", vindt hij.