• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Poolse bondscoach: "Spelers voelen geen druk"

  Franciszek Smuda bereidt zijn spelers voor op het cruciale duel met Tsjechië.

  In groep A valt vanavond de beslissing. Tsjechië en Polen gaan bij winst naar de kwartfinales. Polen staat er het slechtst voor, maar bondscoach Franciszek Smuda is hoopvol.

  "Dit is de belangrijkste wedstrijd uit mijn leven", onderstreept Smuda het belang van het duel met de Tsjechen. Smuda wil zijn ploeg graag laten spelen zoals tegen Rusland (1-1).

  "Ik zou graag met dezelfde elf als tegen Rusland spelen, al zijn enkele spelers twijfelachtig. Of we even defensief als tegen Rusland zullen spelen, weet ik niet. Misschien wel, want dat heeft ons een pak kansen opgeleverd. Voetbal zonder fouten bestaat niet, maar we moeten er wel zo weinig mogelijk maken."

  "We proberen onze emoties in bedwang te houden. Mijn ploeg voelt de druk echt niet. De druk is er, maar niet zoals in de openingsmatch tegen Griekenland."

  Pilar: "Polen zal het ons lastig maken"

  De Tsjechen hebben mogelijk aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor de kwartfinales. "Maar we weten heel goed dat we niet voor een draw moeten gaan. We gaan voor het best mogelijke resultaat", zegt middenvelder Vaclav Pilar, die al twee keer scoorde.

  "Polen is een sterk team. Tegen Rusland hebben ze goed gespeeld, dus ook wij zullen het lastig krijgen. Maar de volgende ronde is ons doel en daar zullen we voor vechten."

  Tsjechië kon bij zijn vorige duels rekenen op steun uit Poolse hoek. "Nu zullen we enkel de Tsjechische fans achter ons hebben", lacht Pilar. "Ik dank hen nu al voor hun steun."