• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kim Clijsters: "Goeie rustperiode gehad"

  Kim Clijsters speelt zondag haar match in de eerste ronde. "Ik heb vijf weken voluit getraind en ik ben blij dat ik aan een toernooi kan beginnen." Haar laatste match speelde ze eind maart.

  Clijsters sukkelde de laatste tijd veel met blessures. "Ik probeer daar niet te veel over na te denken. Je mag ook niet met twijfel op  de baan komen. Als je dat doet, dan trek je blessures aan."

  "Tennissers hebben een intensief leven en ons lichaam staat onder druk. Daar voel ik nu de nadelen van. Maar ik heb een goeie rustperiode achter de rug en ik heb mijn heup kunnen laten genezen."

  Na de US Open zet Clijsters een punt achter haar carrière. "Elk toernooi dat ik nu nog speel, is belangrijk. Het is nog altijd mijn doel om een betere speelster te worden", zegt Clijsters.

  "Het is eigenlijk frustrerend dat ik de afgelopen jaren de speelster ben geworden die ik altijd al wou zijn. Ik heb nog zo veel bijgeleerd en ik geloof nog altijd dat ik iedereen kan verslaan."

  "Ik kijk ernaar uit om wedstrijden te spelen, maar aan de andere kant kijk ik ook uit naar het einde. Tijdens mijn eerste carrière heb ik dat einde niet goed beseft."