• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Franse "Monsieur Football" is overleden

  Thierry Roland (rechts op de foto) was 50 jaar lang voetbalcommentator.

  De bekende Franse voetbaljournalist Thierry Roland (74) is overleden. Hij was een legendarische commentaarstem bij TF1 en leverde bij 13 WK's en 9 EK's commentaar voor onze zuiderburen.

  Thierry Roland stapte al heel jong in de voetbaljournalistiek. Hij was er meer dan 50 jaar jaar geleden al bij op het WK en was de "monsieur football" voor de Fransen. Hij werkte uiteindelijk op 13 WK's en 9 EK's en zorgde met spitante uitspraken vaak regelmatig voor een polemiek.

  Roland vormde decennia lang een befaamd duo met Jean-Michel Larqué op TF1. Op dit EK zouden ze samen weer commentaar geven (voor M6), maar Roland haakte op het laatste moment af. Hij had nog te veel last van een galsteenoperatie en zag de reis naar Oekraïne niet zitten.