• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  US Open kiest voor renovatie zonder een dak

  De voorbije vier edities moest de mannenfinale door de regen op maandag gespeeld worden.

  De Amerikaanse tennisbond heeft vandaag het renovatieplan voor Flushing Meadows, de thuisbasis van de US Open, voorgesteld. Opvallend: er komt geen dak boven het hoofdcourt.

  De vraag naar een dak voor het vierde grandslamtoernooi van het jaar in New York was nochtans groot. De voorbije vier edities moest de mannenfinale door de regen van zondag naar maandag uitgesteld worden.

  In het plan met een kostenplaatje van 395 miljoen euro zit de bouw van een nieuw court met 15.000 zitjes op de site van de Louis Armstrong-court. De Grandstand, het derde court, wordt vervangen door een nieuwe court met 8.000 zitjes. Nu zijn er dat 6.000. Het Arthur Ashe Stadium blijft het paradepaardje met 23.000 plaatsen. In de nieuwe infrastructuur zullen dagelijks 10.000 bezoekers meer binnen kunnen.

  De twee grandslamtoernooien van Wimbledon en de Australian Open beschikken wel over een dak.