• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  STVV sluit Guido Brepoels weer in de armen

  Guido Brepoels is terug in Sint-Truiden.

  Guido Brepoels is komend seizoen weer coach van STVV in tweede klasse. Dat heeft de club vanochtend bevestigd. Brepoels volgt Franky Van der Elst op en werd na de middag al voorgesteld.

  Van der Elst nam begin september bij STVV het roer over van... Guido Brepoels, die moest opstappen na een 1 op 15.  Maar Van der Elst slaagde er niet in om de club te behoeden voor de degradatie.

  Afgelopen week voelde Van der Elst de bui al hangen. "Volgens mij zoekt de club een correcte manier om afscheid te nemen", zei hij letterlijk. En zo geschiedde. Gisteravond werd Van der Elst opzijgezet, ondanks een contract tot 2013.

  STVV wil zo snel mogelijk weer naar de elite en rekent daarvoor op zijn oude roerganger: de 51-jarige Guido Brepoels.  Na zijn ontslag bij STVV zat Brepoels niet stil. Zo stak hij zijn licht op in het Nederlandse voetbal. In Duitsland nam hij een kijkje bij Schalke 04.

  Brepoels weet hoe het moet in tweede klasse, want in 2009 leidde hij STVV naar de titel. Het seizoen erop haalde hij zelfs Play-off I in eerste klasse. In het verleden had Brepoels onder meer Tongeren, OH Leuven en Lommel United onder zijn hoede.