• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mouha en Gielen grijpen naast de Spelen

  Liesbeth Mouha en Katrien Gielen hebben het niet gehaald.

  Liesbeth Mouha en Katrien Gielen hebben zich niet kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen. De beachvolleybalsters konden op het World Tour-toernooi in Rome hun laatste kans niet verzilveren.

  Het toernooi in Rome was de laatste kans voor de Belgen om de Olympische Spelen in Londen te halen. Ze moesten voldoende punten verdienen om op de olympische kwalificatieranking over het Griekse duo Tsiartsiani/Arvanitite naar de 16e plaats te springen. Die werden in Rome uitgeschakeld in de barrages.

  In de achtste finales namen Mouha en Gielen het op tegen Jennifer Kessy en April Ross, de wereldkampioenen van 2009. De Belgische vrouwen moesten die match winnen om hun olympische droom waar te maken, maar Kessy en Ross waren te sterk: 21-16 en 22-20.

  Coach Van Kerckhove: "We kunnen ons niets verwijten"

  "Het is over en uit. We zijn op een wedstrijd van de Olympische Spelen gestrand. Dat is zuur, maar het is niet anders", zegt Brecht Van Kerckhove, de coach van Mouha en Gielen, aan Sporza.

  "Als een ander duo zich blesseert, kunnen we misschien nog als invaller naar Londen, maar daar houden we geen rekening mee. We hopen er ook niet op."

  "We kunnen ons niets verwijten. In de match van de waarheid hebben Mouha en Gielen hun beste niveau in weken gehaald. Dat was simpelweg niet genoeg tegen de sterke Amerikanen. We hebben het niet gehaald, dat is erg hard."