• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kroatië betaalt 25.000 euro voor vuurwerk

  De Kroaten wacht mogelijk nog een andere straf na de apengeluiden richting Mario Balotelli.

  Kroatië moet van de UEFA 25.000 euro neertellen voor het gedrag van zijn supporters in de wedstrijd tegen Ierland. De UEFA onderzoekt nu ook de zaak-Balotelli.

  Tijdens de wedstrijd tegen Ierland, zondag in Poznan, ontstaken Kroatische fans rookbommen en werd er met voetzoekers gegooid. Ook betrad een Kroaat  het veld en probeerde tot bij Kroatië-coach Slaven Bilic te komen, na de 1-3-overwinnig. Hij slaagde daar ook in en gaf Bilic een kus.

  Mogelijk hangt Kroatië nog een nieuwe straf boven het hoofd. In de wedstrijd van donderdag tegen Italië, die op 1-1 eindigde, werd er opnieuw vuurwerk ontstoken. Bovendien waren er apenkreten te horen en werden er bananen naar de Italiaanse spits Mario Balotelli gegooid. De UEFA onderzoekt die feiten nog.