• home
 • video
 • pas verschenen

  Federer: "Wil doorgaan tot Spelen van Rio"

  Roger Federer wil tot het uiterste gaan voor olympisch goud.

  Als het van Roger Federer afhangt, gaat de Zwitser nog wel even door met tennissen. Hij wil graag nog een olympische titel toevoegen aan zijn erelijst. Hij denkt zelfs al aan Rio 2016.

  Een olympische titel in het enkelspel moet zowat het enige zijn wat nog ontbreekt op het goed gevulde palmares van Roger Federer. De 30-jarige Zwitser wil daar graag in Londen verandering in brengen.

  "En waarom zouden de Spelen in Londen mijn laatste Spelen zijn?", gaat de voormalig nummer 1 van de wereld verder. "In 2016 in Rio zal ik 35 jaar zijn. Dat is een leeftijd waarop andere tennissers nog sterk gespeeld hebben."

  Het is ondertussen al meer dan twee jaar geleden dat Federer nog eens een grandslamtoernooi won. "Velen twijfelen of ik het nog kan. Ikzelf niet. Ik zit er nog steeds elke keer dicht bij."

  Federer speelde zijn laatste grandslamfinale op Roland Garros in 2011. De laatste keer dat hij een grandslamfinale won dateert van 2010 op de Australian Open. Op de Olympische Spelen van 2008 in Peking behaalde hij wel goud in het dubbelspel samen met Stanislas Wawrinka.