• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Colsaerts opent puik op de US Open

  Colsaerts had het moeilijk op de eerste zes holes, maar vocht daarna terug.

  Nicolas Colsaerts is sterk begonnen aan zijn tweede US Open golf. In San Francisco sloeg de Belg twee slagen boven par (70) in de eerste ronde. Michael Thomspon (VS) is de verrassende leider op de US Open.

  De US Open is de tweede Major van het golfseizoen. Het is de tweede keer dat Colsaerts eraan mag deelnemen. Het parcours op The Olympic Club in San Francisco is geen lachertje, maar de Belg deed het puik in de eerste ronde.

  Colsaerts had 72 slagen nodig, twee boven par. Op de eerste zes holes had hij het bijzonder moeilijk (net zoals zijn collega's), maar daarna kwam hij sterk uit de hoek.

  "Ik wist dat ook de anderen steken zouden laten vallen op de eerste zes holes. Ik heb sterk teruggevochten. Het mag niet aan je vreten", zei Colsaerts.

  De Belg houdt zo enkele toppers achter zich, zoals Rory McIlroy (77), de winnaar van vorig jaar. 's Werelds nummer 1 Luke Donald (79) staat nog verder.

  De Amerikaan Michael Thompson is de verrassende leider. Met 66 slagen deed hij beter dan Tiger Woods (foto) en vier anderen. Woods en co staan op 69 slagen. Opvallend, het is Thompsons eerste US Open.

  Nog dit: vorig jaar haalde Colsaerts de "cut" niet. Dat betekent dat hij halfweg het toernooi niet tot de beste helft van de spelers hoorde. Nu wil Colsaerts er wel bij zijn.