• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Blanc: "Ken Sjevtsjenko nog van vroeger"

  "Sjevtsjenko is zo handig dat je hem wel eens uit het oog verliest."

  Oekraïner Andrej Sjevtsjenko bewees met twee goals tegen Zweden dat hij nog lang niet versleten is. De Franse bondscoach, Laurent Blanc, erkent het gevaar. "Toch zullen we ons niet op hem fixeren."

  "Ik ken Sjevtsjenko nog vanuit mijn eigen spelerstijd", zegt Blanc. "Hij heeft niet meer de benen van een twintigjarige, maar is zo handig dat je hem wel eens uit het oog verliest. Toch zullen we ons niet op hem fixeren."

  "Het feit dat we tegen één van de twee gastlanden spelen kan zowel een voor- als een nadeel zijn", vervolgt de Franse bondscoach.

  "De druk zal nog groter zijn dan in ons eerste duel. Het kan de benen afsnijden of ons nog meer motiveren, dat valt allemaal af te wachten."

  Rechtsachter Mathieu Debuchy treedt zijn trainer bij. "Het wordt moeilijk tegen Oekraïne. Ze zullen zeer gemotiveerd zijn en hebben het publiek achter zich. Maar we zijn erop voorbereid."

  Blochin: "Verplicht om door te gaan"

  Oekraïens bondscoach Oleg Blochin voelt na de stuntzege tegen Zweden nog altijd veel druk. "Het is mijn plicht om door te gaan naar de volgende ronde", zegt hij.

  "Het weer zal in de wedstrijd tegen Frankrijk een cruciale rol spelen. Door de hitte is het niet evident om veel druk te zetten."

  "Eigenlijk heeft onze ploeg nog een week of twee nodig om helemaal in orde te zijn. Maar dat is ook bij andere ploegen het geval, zoals bij Nederland bijvoorbeeld."

  "Engeland en Frankrijk blijven de favorieten in onze groep, want het zijn toplanden. Als Blanc zegt dat Frankrijk nog steeds outsider is, liegt hij."

  Bekijk Oekraïne-Frankrijk in ons Match Center

  Als we op de statistieken mogen afgaan, is Frankrijk uitgesproken favoriet. Oekraïne kon nog nooit winnen van de Fransen en scoorde amper drie keer in zes matchen. Die doelpuntenmakers staan wel allemaal op het veld vanavond: Sjevtsjenko, Timosjtsjoek en Voronin. Volg de wedstrijd vanaf 18u in ons Match Center!