• home
 • video
 • pas verschenen

  "Zweedse verdediging in problemen brengen"

  Hodgson kreeg veel kritiek te slikken na het behoudende voetbal tegen Frankrijk.

  Engels bondscoach Roy Hodgson werd verweten te behoudend te spelen tegen Frankrijk. Voor de match tegen Zweden heeft hij betere voornemens. "We moeten meer de bal hebben in de zone van de waarheid."

  Hodgson kwam nog even terug op de kritiek die hij te verduren kreeg na de wedstrijd tegen Frankrijk. "Vaak wint de ploeg met de beste organisatie, niet met het beste spel."

  "Ik hoop dat we tegen Zweden meer de bal hebben in de zone van de waarheid", zegt Hodgson. "We moeten de Zweedse verdediging in de problemen proberen te brengen."

  "Ook moeten we heel goed oppassen voor Ibrahimovic. Hij is een echte klassespeler, hij kan de match in zijn eentje winnen."

  Hodgson was in een ver verleden nog coach in Zweden. "Zweden doet me zeker nog wat", vertelt de Engelse bondscoach. "Ook al verplicht dat mij om video's van mezelf van veertig jaar geleden te bekijken waarop ik mezelf niet meer herken."

  "We waren te bang tegen Oekraïne"

  Zweden is bekomen van de uppercut waar Andrej Sjevtsjenko het land op getrakteerd heeft. "Die 2-1 deed pijn, maar al snel ging het weer de goeie kant op met ons", zegt bondscoach Erik Hamren.

  "We hebben een prachtige training gehad met 4.000 Zweedse fans aan de lijn. Dat heeft mij en mijn spelers geraakt en ons veel positieve energie opgeleverd."

  "Tegen Oekraïne waren we te bang als team", bekent Hamren. "Om Engeland te kloppen, moeten we technisch, fysiek en tactisch sterker zijn."

  "We hebben nog twee duels om alles recht te zetten. Dit herinnert me aan de EK-voorronde, waarin we Finland en Nederland moesten kloppen om ons alsnog te plaatsen. En dat deden we ook."

  Zweden en Engeland beginnen eraan om 20.45u

  Engeland won nog nooit een wedstrijd met inzet van de Zweden. Vijfmaal speelden de landen gelijk, twee keer won Zweden. Verslaat Engeland eindelijk zijn zwarte beest? Volg het vanaf 20.45u fase per fase in ons Match Center.