• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Er komt geen samenzwering met Spanje"

  "Het scenario dat sommigen vermoeden, zal zich niet voltrekken", zegt Slaven Bilic.

  Er gaan stemmen op dat Kroatië het op een akkoordje wil gooien met Spanje. De twee landen, die de leiding delen in groep C, nemen het maandag tegen elkaar op.

  Een 2-2-gelijkspel zou zowel Spanje als Kroatië in de kwartfinales brengen en Italië zou daar, zelfs als het wint van Ierland, de grote pineut van zijn.

  De Kroatische coach Slaven Bilic verwijst de roddel naar het rijk der fabelen. "Ik kan u garanderen dat ik een sportman ben en mijn team bestaat ook uit sportmannen", zegt Bilic.

  "Dit scenario zal zich niet voltrekken. Nooit. Italië mag op beide oren slapen. Ik wil dat we tegen Spanje de beste match in ons leven spelen."

  Bilic lijkt wel van plan om zijn sportmannen anders te laten spelen, net zoals in de tweede helft tegen Italië met rechtermiddenvelder Rakitic in een meer controlerende positie en topschutter Mandzukic op de rechterkant, waardoor Jelavic alleen in de loopgraven zou staan.

  "In dat systeem hebben we het goed gedaan", zegt Bilic. "Maar dat was niet de enige sleutel van de ommekeer. We voerden hoger druk uit en gooiden het meer over de fysieke boeg."