• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Trapattoni: "Geen probleem met nat gras"

  De Spanjaarden vonden het gras te droog in hun eerste match, tegen Italië.

  Ierland staat vanavond voor een moeilijke match tegen Spanje. Bondscoach Trapattoni hoopt, net als de Spanjaarden, dat het gras nat genoeg is. "Volgens de voorspellingen gaat het regenen."

  Spanje klaagde na de wedstrijd tegen Italië dat het veld in Gdansk te droog was (voor hun vinnige combinatiespel). Giovanni Trapattoni, bondscoach van Ierland, heeft geen problemen met een nat veld.

  "Volgens de voorspellingen gaat het regenen", zei Trapattoni op een persconferentie. "Dat is goed, want de meeste van mijn spelers zijn van Ierland en spelen in Engeland, dus die zijn dat gewoon."

  Robbie Keane, die naast Trapattoni zat, giechelde. "Behalve Robbie misschien, want jij zit nu in Las Vegas, zeker?"

  "Toen ik nog voetbalde, speelde ik eens in La Coruña. Het veld was zo hard besproeid, dat het wel een rivier leek", besloot Trapattoni.

  "We nemen de Ieren zeker serieus"

  Spanje moet op papier makkelijk kunnen winnen van de Ieren. Bondscoach Vicente Del Bosque verwacht niet dat Ierland een muur zal optrekken voor eigen doel. "Ze zullen het ons moeilijk maken met snelle uitbraken."

  "Ik neem Ierland zeker serieus. We onderschatten hen niet. Ierland heeft grote spelers die sterk zijn in de lucht, maar ook goed kunnen voetballen. Onze vorige confrontaties tegen Ierland leren me dat het een moeilijke wedstrijd wordt", zegt Del Bosque.

  Del Bosque kwam ook nog eens terug op zijn keuze om zonder spitsen te spelen. "Iedereen heeft daar toch een mening over. Ik ben het die de keuze moet maken en hopelijk is dat de juiste."

  Spanje-Ierland vanaf 20.45u in het Match Center

  Spanje zat aan een reeks van 14 overwinningen op een rij, tot het op de eerste speeldag in groep C gelijkspeelde tegen Italië. Ierland was 14 duels op rij ongeslagen, maar Kroatië maakte een eind aan die serie. In ons match center kunt u vanaf 20.45u volgen wie aan een nieuwe reeks begint.