• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Peter Maes: "We blijven een middenmoter"

  Lokeren droomt van een evenaring van vorig seizoen.

  Bekerwinnaar Lokeren hervat vandaag de trainingen. Coach Peter Maes droomt van een herhaling van vorig seizoen, maar houdt de druk af. "Geen luchtkastelen bij ons."

  Lokeren speelt op 23 en 30 augustus in de vierde voorronde van de Europa League. Dat inspireert Peter Maes niet tot een andere voorbereiding. "We beginnen met een driedaagse stage. Zo heb ik de groep meteen bij mij", zegt de 48-jarige Maes in Gazet van Antwerpen.

  "Ik wil dat we meteen scherp staan, maar voor de rest bouwen we voort op de afgelopen twee jaar. Geen luchtkastelen bij ons. We leggen de lat niet enorm hoog. Het wordt al moeilijk om de vorige seizoenen te evenaren. Lokeren blijft een middenmotor en vanuit dat besef zullen we proberen iets moois neer te zetten."

  Op de transfermarkt bleef het tot nu stil in Lokeren. "Er staan enkele spelers in de belangstelling van topclubs (De Ceulaer en Taravel, red), maar de club heeft niet dringend geld nodig. We staan sterk en kunnen de juiste prijs vragen."

  De coach van de bekerwinnaar kijkt wel uit naar enkele versterkingen. "Ik hoop dat de transfer van Enes Saglik (Eupen) snel afgerond is. Ik zou er ook graag nog een middenvelder bij hebben."