• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leekens: "Club moet nog sterker worden"

  "We gaan elke wedstrijd proberen winnen, ook in Europa."

  Club Brugge heeft donderdag de trainingen hervat. Georges Leekens is enthousiast over de uitdaging die hem te wachten staat. "Het is belangrijk dat de spelers willen winnen, niet dat ze moeten winnen."

  Volgens het driejarenplan moet Club Brugge dit seizoen minstens tweede eindigen. "Ik ben ambitieus", zegt Leekens. "Ik zie dat plan zeker zitten, anders was ik niet naar hier gekomen."

  "Maar de druk mag niet te groot worden, de spelers moeten zich ook nog goed voelen. Het is daarom vooral belangrijk dat ze willen winnen, niet dat ze moeten winnen."

  "We weten dat we ook wedstrijden zullen verliezen. Maar een goede organisatie en de winning spirit in het team moeten ons helpen om goede resultaten te behalen. Ons vastpinnen op die tweede plaats wil ik niet doen."

  "We gaan elke wedstrijd proberen winnen, ook in Europa. Natuurlijk wil iedereen die Champions League halen, maar het zal afhangen van onze tegenstander in de voorronde."

  "Zoeken naar spelers met meerwaarde"

  "Of we onze doelen bereiken zal afhangen van de sterkte van onze tegenstanders, maar vooral van onszelf. Daarom moet onze kwaliteit omhoog, zowel individueel als collectief. Club Brugge moet nog sterker worden", zegt Leekens.

  "Het is duidelijk dat we met onze transfers een meerwaarde willen geven aan ons elftal", vertelt Leekens, die tevreden is met de komst van Jørgensen en Buysse (foto). "Er staat nog een drietal spelers op ons lijstje. We willen er achterin en voorin zeker nog iemand bij."

  "Door de concurrentie aan te wakkeren, hopen we een sterkere spelersgroep te krijgen. Als je bij een topclub speelt, moet je daar als speler mee om kunnen gaan."

  Leekens blijft met de linietrainers van Club werken. "Over drie of vier weken beginnen zij met de spelers te werken. Op dat moment beginnen we namelijk met de technische en tactische aspecten", vertelt Leekens.

  "Ze zullen de spelers vooral individueel begeleiden met video-analyses. Daarnaast zullen ze ook scoutingwerk doen."

  "Duitsland kan mij bekoren"

  Georges Leekens is een drukbezet man, maar onze ex-bondscoach heeft toch nog tijd om het EK op de voet te volgen. "Duitsland, de ploeg waar België tegen speelde, heeft mij al kunnen bekoren. Ze spelen fantastisch en zijn zowel fysiek als technisch heel sterk."