• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Heisa over het ondergoed van Bendtner

  Nicklas Bendtner van Denemarken overtreedt de UEFA-regels.

  Nicklas Bendtner heeft gisteren ophef veroorzaakt op het EK. De spits van Sunderland scoorde twee keer voor Denemarken én hij toonde zijn ondergoed. Daarop kon je reclame zien voor een gokkantoor.

  Nicklas Bendtner vierde zijn tweede doelpunt tegen Portugal door zijn shirt omhoog te trekken, waardoor je zijn onderbroek zag. Op de band van Bendtners' onderbroek was de naam van een gokkantoor zichtbaar. Dat druist in tegen de regels van de Europese voetbalbond.

  Het UEFA-regelement bepaalt dat "alle kledingstukken of andere attributen die gedragen worden tijdens het EK vrij moeten zijn van elke vorm van reclame". Bendtner kan dus in de problemen komen.

  Ook de Deense voetbalbond was teleurgesteld. De officiële sponsor van de Deense ploeg is namelijk... een ander gokkantoor. "We hebben een exclusieve deal", zegt woordvoerder van de Deense bond Lars Berendt. "Het gaat hier dan ook om een overtreding van het contract."

  Geen sprake van verborgen agenda

  Bendtner deed het naar eigen zeggen niet met opzet. "Ik was blij met mijn doelpunt en vierde zoals ik dat gewoonlijk doe. De onderbroek brengt me geluk. Ik droeg ze ook in de eerste match. Ik begrijp de commotie wel, maar er is zeker geen sprake van een verborgen agenda."

  Het gokkantoor in kwestie stuurde meteen na het doelpunt van Bendtner een tweet de wereld in. Daarin stond te lezen dat de onderbroek de geluksbrenger is van de 24-jarige Deen.

  De Deense krant Ekstra Bladet laat weten dat Bendtner tijdens de laatste match in groep B door de Deense voetbalbond verplicht wordt ander ondergoed te dragen. In die match neemt Denemarken het op tegen Duitsland, de leider in Groep B.