• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Coosemans: "Waasland-Beveren lijkt op Club"

  Colin Coosemans gaat een jaartje op de Freethiel keepen. Club Brugge leent hem uit. "Om daarna sterker terug te keren", zegt de 19-jarige Coosemans.

  Op enkele details na is de overgang van Coosemans helemaal rond. "Ik ben heel blij met deze uitdaging", zegt de jonge keeper in Gazet van Antwerpen.

  "Ik volgde de tweede klasse een beetje: Waasland-Beveren lijkt een beetje op Club Brugge, met veel en enthousiaste fans. Ik kijk ernaar uit om in een volle Freethiel te keepen."

  "Bij de besprekingen waren de coach en de keeperscoach ook aanwezig. Dat getuigt van veel respect. Dat de club net promoveerde, schrikt me niet af. Het wordt knokken voor elk punt."

  Het wordt wel even wennen, want vorig seizoen begon Coosemans nog als eerste doelman van Club. "De voorbije zes maanden ben ik enorm gegroeid op mentaal vlak. Ik ben sterker uit die periode gekomen."

  "En ik ben niet kwaad op Club. Integendeel, ik wil volgend jaar sterker terugkeren. Ooit wil ik er weer eerste doelman zijn."

  "Ik kan Waasland-Beveren helpen en Waasland-Beveren kan mij helpen om een betere keeper te worden." Michael Clepkens is de andere doelman op de Freethiel. "We beginnen allebei vanaf nul." De trainingen bij Waasland-Beveren starten op 25 juni.