• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bolshakova blijft onder 14 meter in Slovenië

  "Svetlana heeft nog een probleem met de snelheid bij haar aanloop."

  Svetlana Bolshakova is donderdag tweede geworden in het hink-stap-springen op de meeting van Velenje in Slovenië. Ze bleef steken op 13,85 meter. "De snelheid bij haar aanloop is nog een probleem", zegt haar coach.

  Na een jaar blessureleed maakte Bolshakova eind mei haar comeback. Met een sprong van 14,28 meter plaatste ze zich op 28 mei in Lokeren meteen voor het EK in Helsinki.

  Het publiek in Slovenië zag drie geldige sprongen van Bolshakova: 13,85 meter, 13,84 meter en 13,58 meter. De wind speelde de deelneemsters wel parten. De winst was voor de Sloveense atlete Marija Sestak met 14,26 meter.

  Bolshakova wil zich zo snel mogelijk plaatsen voor de Spelen. Daar heeft ze een sprong van 14,40 meter voor nodig. Volgende week donderdag mikt ze opnieuw op die olympische limiet in Nijvel.

  Coach: "Gouden kans in Lokeren gemist"

  Michel Boels, de coach van Svetlana Bolshakova, beseft na Velenje dat er nog werk is. "De snelheid bij haar aanloop geeft nog problemen."

  "Hoe meer de tijd verstrijkt, hoe meer we het gevoel hebben dat we in Lokeren een gouden kans hebben gemist. De weersomstandigheden waren toen ideaal."

  "Heusden op 7 juli zal beslissend zijn. Op het EK eind juni reken ik niet te veel. Het weer zal er niet meezitten. Dat heeft een weerkundige voor mij uitgevogeld", zegt Boels in La Dernière Heure.