• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgische trainers trekken naar Al Ahli

  Jan Van Winckel wordt de baas van de sportwetenschappelijke staf bij Al Ahli.

  De Saoedische topclub Al Ahli gaat in zee met het TopSportsLab en de Belgische trainersvereniging BFC Pro. Zes Belgische trainers reizen af naar de oliestaat.

  Jan Van Winckel, ex-Club Brugge en ex-Beerschot, wordt bij Al-Ahli directeur van de uitgebreide sportwetenschappelijke staf. Die bestaat uit artsen, revalidatietrainers, kinesisten en fysiektrainers.

  Bart De Roover (foto), die in november ontslagen werd bij Antwerp, en Pieter Mommaerts, de voormalige assistent van Eric Gerets, moeten de jonge talenten van de club klaarstomen voor het eerste elftal.

  TopSportsLab is een spin-off van de KU Leuven. Het begeleidt sporters met als hoofddoel de prestaties te bevorderen en blessures te vermijden. Het lab heeft daarvoor ook verschillende softwaretoepassingen ontwikkeld.

  TopSportsLab begeleidt behalve verschillende voetbalclubs ook de scheidsrechters tijdens het EK voetbal en de nationale hockeyploegen.