• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Italië heeft het altijd lastig tegen ons"

  "We moeten het op het veld bewijzen", zegt Kroatisch bondscoach Bilic.

  In groep C gaat Kroatië op zoek naar een zes op zes tegen Italië, dat op de eerste speeldag Spanje in bedwang hield. Kroatië-coach Slaven Bilic: "We mogen niet blind aanvallen."

  IItalië heeft ooit wel één keer gewonnen van Kroatië, maar die zege dateert al van 1942. Sinds het uiteenvallen van Joegoeslavië konden de Italianen geen enkele van de vijf duels tegen de Kroaten winnen.

  "Het klopt dat Italië het altijd lastig heeft tegen ons", zegt Bilic. "We speelden altijd al goed tegen hen. Maar dat is slechts op papier. We moeten het op het veld bewijzen. We mogen niet te veel naar het verleden kijken en moeten gewoon in onze eigen kwaliteiten geloven."

  Bilic vergeleek zijn spelverdeler Luka Modric met de Italiaanse regelaar  Andrea Pirlo. "Ik vind Pirlo de beste speler bij Italië, wereldklasse. Hij is net zoals Modric een speler die alles verdeelt. Maar ik denk wel dat Modric beter is."

  "Kroaten fysiek moeilijk te evenaren"

  Modric beter dan Pirlo? Daar wil Cesare Prandelli, bondscoach van Italië, niets van weten. "Modric is een goeie speler, maar hij moet eerst prijzen winnen."

  Prandelli is wel op zijn hoede voor de Kroaten. "Een heel goed georganiseerd team, dat altijd hoog wil spelen en tijdens de wedstrijd van systeem kan veranderen."

  "De spelers kennen elkaar heel goed, leggen er hun hoofd voor en fysiek zijn ze moeilijk te evenaren."

  Over de uitspraken van Cassano over homo's wou Prandelli het niet hebben. "Daar komen we later nog wel op terug, als het wat kalmer is. Maar niet nu, niet vlak voor een belangrijke match."

  Italië-Kroatië vanaf 18u in het Match Center

  Wint Italië voor het eerst van Kroatië? U kunt het live volgen in ons match center vanaf 18u. De belangrijke fases en hopelijk vele doelpunten kunt u daar ook snel opnieuw bekijken.