• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Marwijk: "De hoop is er nog"

  Na de nederlaag tegen Duitsland is de uitschakeling heel dichtbij voor Nederland. Maar bondscoach Bert van Marwijk klampt zich vast aan dat ene sprankeltje hoop.

  "De eerste 20 minuten waren goed. We hadden daarin enkele goede kansen. Maar als je wil winnen, moeten die kansen erin", zei Van Marwijk op de NOS.

  "Nadien hebben we slecht verdedigd. Onze verdedigers liepen achteruit, terwijl we afspraken vooruit te verdedigen. Over Van Persie en Huntelaar ben ik tevreden. Van de flanken had ik meer verwacht. Die brachten niet het nodige gevaar."

  "Tegen Portugal zullen we toch iets moeten verzinnen om met twee goals verschil te winnen. Maar de hoop is er nog." Als Nederland Portugal met minstens twee doelpunten verschil verslaat en Denemarken verliest van Duitsland, stoot Nederland toch nog door.

  Reacties uit het Duitse kamp:

  Mario Gomez (Duitsland/scoorde 2 keer): "Het bleef spannend tot het einde, de klok bleef maar tikken. Maar we hebben zes punten gepakt tegen twee sterke teams. De druk op onze ploeg was voor de start van het toernooi al groot. Maar de weg naar de finale is nog lang."

  Joachim Löw (Duits bondscoach): "We waren beter. De deur naar de kwartfinale staat nu wagenwijd open. We mogen het niet meer weggeven. We wisten dat de verdedigers van Nederland kwetsbaar zijn als ze op de man moeten verdedigen. Bovendien hebben we het Van Bommel en De Jong lastig gemaakt. In de slotfase zat Oranje erdoor. We hebben nog één punt nodig. Er gaan zeker andere jongens spelen, zodat sommigen fris aan de kwartfinale kunnen beginnen."