• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Plagerijen en pesterijen voor Nederland-Duitsland

  Voetbalhumor naar aanleiding van Nederland-Duitsland.

  "Voetbal is oorlog", maar zelden is het dat meer bij duels tussen Nederland en Duitsland. In de aanloop naar de match werd alvast een psychologische oorlog uitgevochten. Mét humor, zij het niet altijd smaakvol.

  De rivaliteit tussen Nederland en Duitsland is legendarisch. Ze begon toen (West-)Duitsland Nederland versloeg in de finale van het WK 1974 en sindsdien is de vete nooit meer opgehouden.

  Een Nederlandse luchtvaartmaatschappij gooide in de aanloop naar de match van vanavond nog wat olie op het vuur. Toen een Duits vliegtuig, vol journalisten en vrienden en familie van de Duitse spelers, een trap nodig had om zijn passagiers te laten uitstappen, weigerden de Nederlanders hun trap af te staan.

  "Het ziet ernaar uit dat de Nederlandse vliegtuigen een spelletje met ons spelen", gaf de Duitse piloot toe. Na meer dan 20 minuten in de verzengende hitte schoot de luchthaven zelf het Duitse vliegtuig ter hulp.

  Humor als uitlaatklep

  Nederland-Duitsland is ook een ideale voedingsbodem voor voetbalhumor. Sommige zijn een beetje op het randje, anderen zijn iets subtieler.

  Plaagstootjes over en weer, met als rode draad een ongebreideld optimisme in een grote zege. Benieuwd of de spelers deze hoge verwachtingen vanavond kunnen inlossen...