• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Löw: "Willen groep zo snel mogelijk beslissen"

  De Duitsers kunnen relatief ontspannen toeleven naar de strijd met hun eeuwige rivaal.

  Duitsland wil er vanavond korte metten mee maken tegen Nederland. Maar Bert van Marwijk capituleert niet snel: "Met mijn team is niks aan de hand", zegt de Nederlander.

  Na zijn 1-0-overwinning tegen Portugal kan Duitsland de match tegen Nederland zonder kopzorgen beginnen. "We willen deze groep zo snel mogelijk beslissen", zegt bondscoach Joachim Löw.

  Beide landen kennen elkaar nog van een oefenwedstrijd in november, toen Duitsland Oranje in de pan hakte met 3-0. Maar Löw hecht daar geen belang meer aan.

  "Die wedstrijd speelt geen rol, denk ik. Er ontbraken enkele belangrijke spelers bij Nederland, dat zijn echte gezicht niet liet zien."

  "Ik verwacht ook een totaal ander Nederland dan tegen Denemarken. Ze verdienden die wedstrijd trouwens niet te verliezen, gemeten aan het aantal kansen dat ze creëerden."

  "Ik denk wel dat de druk bij hen ligt, maar voor de rest zullen ze hun gewone spel spelen: ze willen de bal hebben en de aanvallende kaart trekken met hun aanvallers van wereldklasse. Die jongens kunnen in hun eentje of in de combinatie een wedstrijd beslissen."

  "Een van belangrijkste wedstrijden in voorbije jaren"

  "Dit is een ongelofelijk belangrijke wedstrijd, een van de belangrijkste in de voorbije jaren", zegt Löws collega uit Nederland Bert van Marwijk.

  "De kritiek op ons na Denemarken schijnt er bij te horen, maar daar krijg ik niet zo veel van mee. Ik heb gewoon vertrouwen in de wedstrijd tegen de Duitsers."

  Van Marwijk wijst de verhalen over de negatieve sfeer in de kleedkamer resoluut van de hand. "Met dit team is niets aan de hand. Ik moet soms een beetje lachen om zulke verhalen", zegt hij.

  "Voor zo'n grote wedstrijd neemt de spanning toe, zeker na een nederlaag. Er ontstaat irritatie, ook bij mij. Dat vind ik niet erg. Daardoor zijn we nog meer gemotiveerd."

  Bekijk de topper vanaf 20.45u in het match center

  Het wordt de vijfde ontmoeting tussen Nederland en Duitsland op een Europees kampioenschap. Volgens de statistieken zal vanavond een winnaar uit de bus komen, want het is al 38 wedstrijden op een rij (ruim vijf jaar) geleden dat Nederland nog eens gelijkspeelde. U kunt de kraker vanavond bekijken in de livestream van ons match center, waar u ook de fase per fase kunt lezen en meteen alle doelpunten en belangrijke fases kunt herbekijken.