Kevin Durant - LeBron James: 1-0

wo 13 juni 2012 07:23
Kevin Durant (r) wint de match in de match. Hij scoort 36 punten, LeBron James (r) 30.
Oklahoma City heeft de eerste wedstrijd in de finale van de NBA gewonnen. Het team uit het Westen versloeg Miami Heat, de kampioen uit het Oosten, met 105-94.

Met Kevin Durant heeft Oklahoma City Thunder de topschutter van de NBA in huis. Samen met Russell Westbrook rolde hij Miami Heat op in de eerste wedstrijd van de NBA-finale.

Bij de pauze stond het 47-54 in het voordeel van Miami. Na de rust waren Durant en Westbrook samen goed voor 41 punten, terwijl het hele team van Miami maar 40 punten scoorde.

Westbrook (27 punten) bracht Oklahoma op voorsprong in het derde kwart, Durant maakte het af. De 23-jarige speler, KD voor de vrienden, scoorde 17 van zijn 36 punten in het vierde kwart.

Miami-ster LeBron James, die met Durant om de titel van beste NBA-speler strijdt, verliet het parket met 30 punten achter zijn naam. Dwyane Wade scoorde er 19, Chris Bosh 10.

Donderdag ontvangt Oklahoma Miami opnieuw voor de tweede wedstrijd van de finale. Het team dat vier keer wint, is kampioen.