• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Isajtsjev is snelste vluchter in Zwitserland

  Voor de 26-jarige Isajtsjev (archief) is het zijn eerste profzege.

  Vladimir Isajtsjev heeft de vierde rit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Rus van Katjoesja was de sterkste van de kopgroep, waarin ook Klaas Lodewyck zat. Het peloton kwam op minuten binnen, Rui Costa blijft leider.

  Zeven bleek een geluksgetal, want Lodewyck en zes kompanen kregen vrije baan van het pak. De rit met zes colletjes was gesneden koek voor de aanvallers.

  In de slotfase bestookten de aanvallers elkaar met prikken. Ook Lodewyck (BMC) deelde een uit, maar daarmee had hij zijn beste pijl verschoten. De jonge Belg moest even later lossen.

  De snelle Daniel Oss leek vooraan de gedoodverfde favoriet. Hij ging ook met Ruben Perez en Minard de laatste kilometer in, maar Isajtsjev, Puccio en Kroon kwamen nog terug. Uiteindelijk had Isajtsjev de snelste benen. Het was meteen goed voor zijn eerste profzege.

  "Ik droomde al vaak van mijn eerste profzege, maar had nooit gedacht dat het zo'n grote overwinning zou zijn. Zwitserland is een belangrijke koers. Ik voelde me heel de dag goed. Ik wist dat ik de snelste van de groep was en kon het makkelijk waarmaken", reageerde de 26-jarige Rus.

  Het peloton liet begaan - vooraan was niemand een gevaar voor leider Costa - en kwam op elf minuten binnen. Viviani won de groepsspurt, voor Boeckmans.