• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Clijsters: "Heb me goed voorbereid op gras"

  Kim Clijsters maakt haar comeback in Rosmalen na een blessure.

  Volgende week maakt Kim Clijsters haar rentree in het toernooi van Rosmalen. De Belgische is weer fit na een heupblessure.

  "Mijn blessure had gewoon tijd nodig om te genezen. Roland Garros was te nipt en ik wou het niet riskeren om de rest van de zomer op het spel te zetten", vertelt Clijsters aan OmroepBrabant.nl.

  "Ik ben al enkele weken goed aan het trainen hier in Rosmalen. Dus ik ben al wat langer dan de anderen op gras aan de slag. Ik ben goed voorbereid en mijn lichaam heeft genoeg gerust."

  Clijsters zei al dat ze na de US Open stopt met tennissen. "Het laatste hoofdstuk van mijn carrière begint hier", klinkt het. "Ik mis wat matchritme en hoop daarom hier een aantal goeie matchen te kunnen spelen."

  "Het wordt ook een uniek jaar, met een lang grasseizoen. De Olympische Spelen worden immers ook op Wimbledon afgewerkt. Ik vraag me nu al af hoe ze er de banen zullen onderhouden."

  "Het worden emotionele weken tot mijn afscheid, maar ik zal wel sowieso in het tennis betrokken bljven. Ik ga ook een tennisschool in België opstarten."

  BEKIJK HET INTERVIEW VIA OMROEPBRABANT.NL