• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Buysse: "Club is terugkeer naar m'n roots"

  Bart Buysse is woensdag voorgesteld bij Club Brugge.

  Club Brugge heeft woensdag aanwinsten Jesper Jørgensen en Bart Buysse voorgesteld. Voor de linksachter is het een beetje thuiskomen, want hij speelde in de jeugd voor Club.

  "Ik ben blij dat ik kan terugkeren naar mijn roots. "Als je tien jaar bij een club hebt gespeeld en er je opleiding kreeg, dan blijft die club altijd iets speciaals. Ik heb bij Twente veel geleerd en een pak ervaring kunnen opdoen. Die zaken wil ik nu terugbrengen naar Brugge", vertelt Buysse.

  "Het waren twee mooie jaren bij Twente. Ik trok als een jongen van Zulte Waregem naar Enschede en kwam als een volwassen man terug."

  De 25-jarige Buysse weet dat hij op de linksachter bij Club de concurrentie moet aangaan met Fredrik Stenman.

  "Ik besef dat ik als stand-in gehaald werd, maar zo gaat dat in voetbal. Hier bij Club zijn voor elke positie twee goeie spelers nodig. Laat die dan maar uitmaken wie speelt, daar ben ik niet bang voor."

  "Door de blessure van Stenman is de kans wel groot dat ik het seizoen in de basis zal starten. Maar ik zal me in de voorbereiding toch moeten bewijzen, want er zijn hier nog andere jongens die op de linksachter kunnen spelen."