• home
 • video
 • pas verschenen

  "Voorkomen dat Ronaldo vrije trap mag nemen"

  De Denen zouden vanavond niet graag een lachende Ronaldo zien.

  Na de 1-0 tegen Nederland is de stemming in het Deense kamp opperbest. "We zien onszelf nog altijd als underdog", zegt de Deense keeper Stephan Andersen.

  Andersen hield zaterdag de nul tegen Oranje en wil dat kunstje nog eens overdoen tegen de Portugezen. Graag vanuit de positie van underdog.

  "Die rol bekleedden we al voor de match tegen Nederland en ook in onze volgende twee wedstrijden nemen we hem graag op ons", zegt Andersen (foto). "We malen er echt niet om."

  Andersen mag zich klaarmaken voor de capriolen en effectballen van Cristiano Ronaldo.

  "Het is moeilijk om je daar op voor te bereiden. Ronaldo beschikt over een speciale vrije trap en raakt de bal zo dat hij een curve meekrijgt en pas laat begint te zakken. Het beste dat we kunnen doen is vrijschoppen voorkomen."

  Olsen: "Favorietenstatus opeisen is ongepast"

  "Portugal is favoriet straks. Wij willen die status wel eens opeisen, maar tegen zo'n team zou dat ongepast zijn", treedt bondscoach Morten Olsen zijn doelman bij. "Portugal telt heel wat sterke individuen die de ploeg kunnen meetrekken. Die jongens spelen allang samen en kunnen een enorme druk ontwikkelen. Tegen Duitsland verdiende Portugal in mijn ogen minstens een punt. Het was een slechte uitslag voor hen, maar ze speelden wel goed." 

  "Niet voor het eerst dat Portugal onder druk speelt"

  Portugal heeft maar één opdracht: winnen. En dat is in de laatste vier onderlinge duels met Denemarken maar één keer gelukt. "Het verleden telt niet", zegt bondscoach Paulo Bento.

  "We hebben een driepunter nodig en die hebben we in de voorronde van dit EK (3-1-zege in Portugal, red) gepakt."

  Portugal verloor wel de match in Denemarken en eindigde zo tweede in de groep, achter de Denen.

  "Denemarken is een sterke tegenstander", weet Bento. "Tegen Nederland heeft het bewezen dat het een goede organisatie heeft en goed de ruimte kan benutten."

  "Er is nu meer druk dan voor onze match tegen Duitsland. Maar we zitten niet voor het eerst in zo'n situatie. Onze opdracht is vanaf het begin onze speelstijl op te leggen."

  "We hebben onze eerste wedstrijd verloren tegen één van de toernooifavorieten, maar we speelden goed en het resultaat was onterecht. Ook tijdens Euro 2004 2004 verloren we onze openingsmatch en toch haalden we de finale."

  Match center bedient u op uw wenken

  Denemarken-Portugal gaat van start om 18u. In het match center kunt u de wedstrijd live bekijken en volgen in tekst met fase per fase. Alle belangrijke fases en doelpunten kunt u daar ook zeer snel opnieuw bekijken.