• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tsjechië is straks twee keer op wraak belust

  Het Tsjechië van Petr Cech verloor zijn jongste drie matchen op het EK: vrijdag van Rusland en op Euro 2008 van Portugal en Turkije.

  Griekenland en Tsjechië staan vanavond tegen elkaar op de tweede speeldag van groep A. Beide landen gaan op zoek naar een eerste driepunter. Die kunnen ze gebruiken om leider Rusland het vuur aan de schenen te leggen.

  Griekenland liet in de openingswedstrijd van het EK tegen Polen vanaf de stip de overwinning liggen. In match 2 tegen Tsjechië wordt er dus maar best gewonnen om de rest van het toernooi niet te hypothekeren.

  "We moeten ons meer op de aanval concentreren. Tegen Polen konden we pas in de tweede helft enkele kansen versieren", zegt bondscoach van Griekenland Fernando Santos (foto).

  "Maar als we onder druk staan, presteren we beter. Hopelijk komt het er tegen Tsjechië ook uit, want we spelen niet voor een gelijkspelletje. We zullen er alles aan doen om te winnen."

  Tsjechië verloor vrijdag met 4-1 van Rusland. Santos: "We mogen ons niet vastpinnen op die uitslag. Tsjechië heeft heel wat sterke en snelle spelers en speelt als team heel compact. In de eerste 25 minuten vond ik het sterker dan Rusland."

  Cech: "Woede is omgebogen in vastberadenheid"

  Petr Cech had er vrijdag zwaar de pest in na de 1-4 tegen Rusland. "Mijn woede van toen is intussen omgebogen in vastberadenheid", zegt de Tsjechische doelman. "We zijn vast van plan om onze mislukte start recht te zetten. We hebben nog 180 minuten om de kwartfinales te halen, want dat blijft ons doel."

  "We mogen geen onnodige fouten meer maken, moeten agressiever spelen en in de verdediging veel scherper acteren. We moeten aanvallen, dat zijn we nu wel verplicht. Maar dan wel zonder de deur open te zetten."

  "Van Griekenland verwacht ik dat ze zullen spelen zoals tegen Polen: goed verdedigen en speculeren op de counter."

  De Tsjechen willen ook de kater van het EK 2004 doorspoelen. Toen verloren ze in de halve finales met een "zilveren goal" van de Grieken en kwam een abrupt einde aan hun Europese droom. "Het is mijn pijnlijkste nederlaag met de nationale ploeg", zegt aanvoerder Tomas Rosicky.

  Het match center opent straks opnieuw zijn deuren

  Vanaf 18u zit u op sporza.be weer op de eerste rij om de match van naaldje tot draadje te volgen. Stem af op het match center en bekijk de match in de livestream. Elke belangrijke fase wordt daar ook met tekst beschreven.