Ga naar de inhoud

Steinbach: "Charleroi blijft nummer 1 in België"

 di 12 juni 2012 09:41
Jorn Steinbach heeft voor Charleroi gekozen en niet voor Oostende. "Het is nu aan mij om me te bewijzen", legt het 23-jarige basketbaltalent zijn keuze uit in La Dernière Heure.

"Charleroi blijft in mijn ogen de beste club in België, zelfs al verloor het de titel aan Oostende", zegt Steinbach. "Het is een grote club, met een uitstekende infrastructuur én veel ambitie."

"Ik weet dat ik zal moeten vechten om mijn plaats. Ik moet mij bewijzen. Dat is ook de reden waarom ik een contract voor twee jaar ondertekende. Ik wil rustig groeien en geen stappen overslaan."

Steinbach (23) is de Speler van het Jaar in België. Bij Charleroi komt hij in een ploeg met Demond Mallet. De concurrentie wordt dus niet min, als Mallet bij Charleroi blijft. Bovendien is Steinbach pas geopereerd aan zijn heup. In september hoopt hij weer topfit te zijn.

Charleroi-coach Giovanni Bozzi wil alvast geen luxereserve maken van de jonge Belg. "Ik zie Steinbach samenspelen met Mallet. Volgens mij zijn ze complementair op het parket. Steinbach zal voor nog meer creativiteit zorgen in de ploeg."