• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Snowsill mag niet naar Olympische Spelen

  Emma Snowsill is olympisch kampioen van 2008.

  Emma Snowsill zal haar olympische triatlontitel niet verlengen. De triatlete uit Australië kon zich door blessures niet kwalificeren. Ze hoopte als olympisch kampioene op een gunstmaatregel, maar die kwam er niet.

  Emma Snowsill is naast olympisch kampioene ook drievoudig wereldkampioene. Dit jaar had ze veel pech tijdens de kwalificatieperiode voor Londen. Snowsill kon zich door ziekte en blessures niet plaatsen voor de Olympische Spelen.

  Ze hoopte als olympisch kampioene van 2008 een gunstmaatregel los te weken. Snowsill spande een zaak aan tegen de Australische federatie, maar ze ving bot bij een speciaal olympisch tribunaal. Dat gaf haar ongelijk in de zaak.

  Snowsill (30): "Uiteraard ben ik ontgoocheld, maar ik zal de beslissing respecteren. Ik wil me ook verontschuldigen bij iedereen die door deze zaak is geraakt. Ik wens de andere atletes veel geluk in Londen."

  Australië wordt op 4 augustus vertegenwoordigd door Emma Moffatt, Emma Jackson en Erin Denhsam. De triatlon vindt plaats in Hyde Park.